Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Ebéd

A tortellinik királya, avagy a kézzel gyúrt tészta csodái!🍝🎄

Összesen: 60 perc // Előkészítés: 40 perc // Főzés: 20 perc

IMG_9485

Hozzávalók
(4 adag)

  • 200g 00 liszt
  • 2db tojás
  • 250g spenót
  • 2db fokhagyma
  • 2csipet só
  • 2csipet bors
  • 200ml light tejszín
  • 1csipet szerecsendió
  • 1db vöröshagyma
  • 1evőkanál olíva olaj
  • 3csipet parmezán

Elkészítés

  1. Házi gyúrt tészta
    A tésztát én anyukám receptje szerint gyúrom, miszerint 100 gramm liszthez egy tojást adok. Sót nem is keverek hozzá, mert attól megkeményedik, inkább a főzővizet fogom majd megszórni bőven. Tehát két főre szerintem a 100 gramm liszt elég is lenne, de inkább többet készítek, mert ez olyan finom, hogy később is simán rá fogunk menni. Akkor legyen 200 gramm a liszt, amit deszkára szitálok, majd kis mélyedést készítek benne és beleütök 2 db tanyasi tojást, majd óvatosan felverem a tojásokat amihez szépen lassan belekeverem a lisztet is. Szépen gyúrom amíg sima nem lesz a tésztánk, ez kb. 10 percet vesz igénybe, utána fóliába teszem és minimum fél órát pihentetem a hűtőben.
  2. A spenótos töltelék
    Míg a tészta pihen a fagyasztott spenótot bedobom egy serpenyőbe megsózom, borsozom és adok hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát is, jól összefőzöm és félreteszem.
  3. Tejszínes mártás
    A végén marad a könnyű tejszínes mártás, amihez 1 db vöröshagymát apróra vágok kevés olajon lepirítok, adok mellé egy kis sót, borsot és egy csipet szerecsendiót. Ha a hagyma szépen megpárolódott felöntöm tejszínnel és kész a mártásunk.
  4. Tortellini összeállítás
    Vissza a tésztára, a tésztát szépen kinyújtom a tésztagépben. A szélére kis adagokat halmozunk a töltelékből – egymástól 3 cm távolságra, majd a tésztalapot a töltelékre hajtjuk. A töltött tésztalapot a derelyevágóval darabokra vágjuk. A széleket összenyomkodjuk. Ez egy kicsit lassabb folyamat, de megéri vele kicsit pepecselni. A raviolikat 4 perc alatt, forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, közvetlenül átdobjuk a tejszínes serpenyőbe és szépen átforgatjuk, majd tálaljuk.
Összesen: 60 perc // Előkészítés: 40 perc // Főzés: 20 perc