Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vacsora

Nyári tekercskék megúszós szósszal

Összesen: 20 perc // Előkészítés: 20 perc // Főzés: 0 perc

130605995_656966228316566_865633579788122496_n

Hozzávalók
(2)

  • 8db rizslap
  • 1db grillcsirke (mell)
  • 1db avokádó
  • 1dl szójaszósz
  • 1evőkanál darált sovány marhahús
  • 2db tojás
  • 1db saláta
  • 10dkg mogyoró vagy kesudió

Elkészítés

  1. Tekercstöltelék
    Én most csirkés-avokádósat csináltam tojáslepénnyel és megúszós édes-savanyú kesudiós szósszal. Kezdjük a töltelékünkkel: megmaradt egy kis grillcsirke egyik napról és annak a húsát leszedem a csontról majd szépen feldarabolom, nem kell nagyon kis darabokra, inkább hosszúkás csíkokat érdemes vágni. (Készítettem már kacsából is az is extra volt) A tojáspalacsonta nagy sztár nálunk, szeretjük önmagában is reggelire. Na most a tojáspalacsinta egyszerű felvert tojás, amit szépen vékonyan beleöntünk egy olajozott serpenyőbe és megsütünk, nem kell bele semmi csak tojás és persze amivel ízesítjük, só, bors. Az avokádót meghámozom és szép csíkokra vágom, és egy tálra helyezem a többi hozzávaló mellé. Ha akad otthon répa, saláta, spenót esetleg cékla ne is gondolkodj rajta szépen szeleteld fel és mehet is a tekercsünkbe. Nagyon jó érzés mikor a különböző textúrák találkoznak egy falatban. Extra ötlet: valamilyen pirított mag is illik bele, mogyoró vagy esetleg kesudió
  2. Összeállítás
    A rizslapunk merev lemezszerű kör alakú hártyás lap, nehéz elképzelni, hogy mi ebbe bármit bele tudunk majd csomagolni. Szükségünk lesz egy kis meleg vízre, és egy serpenyőre vagy akkora tálra, amibe belefér a rizslap, ugyanis a rugalmasságát majd a melegvíz fogja megadni. Pár másodpercig áztatjuk a lapot a vízben majd kivesszük egy deszkára és tiszta konyharuhával szépen áttörölgetjük, ezután már készen is áll, hogy megtöltsük mindenféle finomsággal. Mindegyik tekercsbe teszek a csirkéből, avokádóból és a felszeletelt tojáspalacsintából majd jöhetnek a saláták és szépen feltekerem. Először a két oldalát hajtom fel, majd elkezdem fentről tekerni a rizslapot. Kész is, lehet mártogatni a finom megúszós szószba.
  3. Megúszós szósz
    Steiner Kristóf ötletét használom a szószra, ami egyébként eszméletlen finom és gyors. A titok az, hogy a szójaszószt elkevered egy kis ketchup-pal(oké nálunk cukormentes van) és szórsz bele egy kis pirított kesudiót. Mennyei, mindenképp ezzel kóstold meg a tekercset.
Összesen: 20 perc // Előkészítés: 20 perc // Főzés: 0 perc